Sok minden forgott mostanában a gondolataimban. Bizonyos cselekedetek, manipulációk, amelyeket környezetemben megtapasztalhattam kínosan emlékeztettek egy „letűnt”/ letűnt valóban?/kor történéseire. Azután látnom kellett nem annyira bonyolult ez, hiszen itt van közöttünk, itt van benne az életünkben. Sokszor politikai jelzővel illetjük, de ez nem politika, hanem maga az ember. Aki tanulmányozta a Bibliát és egy kicsit elmélyül Isten kijelentéseiben, akkor meg kell látnia, mi az, ami működteti az emberi cselekedetek nagy részét.

 
·         Először is az ember legalapvetőbb lényegisége. az ÉN. Nem akar más hatalmat, saját maga akar az úr lenni, maga akar Isten helyébe lépni. „olyanok lesztek, mint az Isten: jónak és gonosznak tudói.”I.Móz.3.5. Majd én eldöntöm, mit akarok, ha kell emberek manipulálásával, törvénytelen eszközökkel, mások ledarálásával, meggyalázásával. A baj akkor van, amikor ezt velem teszik. Akkor előveszem a titkos fegyvert: Ez a szeretet? Erről beszéltek?
·         Másodszor is az ÉN. A törvényeket ismerem, de csak annyit fogadok el belőle, amennyi számomra megéri. Magammal szemben más törvények vannak, hiszen ÉN magam vagyok a törvény. A baj csak akkor van, ha mások erősebbek. Erre is van, taktika az erősebb felé megalázkodom, amíg elérem célom, de kíméletlenül hátba támadom, ha úgy tartja az érdekem.
 
Csupán azért nem merülök bele mindezek taglalásába és mindezekre példák keresésére, mert már ennyi belőle is fárasztó.
 
Kedves Olvasó!
 
Ne ruházd ezt a politikára semmiképp. Ez nem kommunista módszer, hanem ez valami más. Ott a Bibliában az I.Móz.3-ban találkoznod kell a nevével akinek módszere, hogy zűrzavart keltsen, egymás ellen uszítson,e világ fejedelme az. Ha nem beszélsz róla, bedugod a füled, akkor is tudnod kell minden, ami magadért mozgat, tőle van, és Isten ellen lázít. Nézd csak mi mozgatta Jezabel cselekedeteit, hogyan állított hamis tanúkat Nábót szőlőskertjének megszerzéséért? Mit is tesz Jezabel?
 
„10. És ültessetek vele szembe két istentelen embert, a kik tanúbizonyságot tegyenek ő ellene, mondván: Megszidalmaztad az Istent és a királyt. Azután vigyétek ki, és kövezzétek meg őt, hogy meghaljon. „I.Kir.21.10.
 
Nézd meg és olvasd el s lásd meg magad kedves Barátom. Te ki vagy Jezabel, vagy a király, akiért tette ezt az Ő felesége?
 
De volt más is aki ugyan nem manipulált,aki tanítvány volt, féltette a kincstárat látszólag, de valójában tolvaj volt, annyira szerette a pénzt. 30 ezüst volt a tét. Hogyan is történt?
 
  „3. Mária azért elővévén egy font igazi, drága nárdusból való kenetet, megkené a Jézus lábait, és megtörlé annak lábait a saját hajával; a ház pedig megtelék a kenet illatával. 
  4. Monda azért egy az ő tanítványai közül, Iskáriótes Júdás, Simonnak fia, a ki őt elárulandó vala: 
  5. Miért nem adták el ezt a kenetet háromszáz dénáron, és miért nem adták a szegényeknek? 
  6. Ezt pedig nem azért mondá, mintha néki a szegényekre volna gondja, hanem mivelhogy tolvaj vala, és nála vala az erszény, és amit abba tesznek vala, elcsené.”Ján.12.3-6
 
 Szerinted megérte? Júdás csókkal árulta el a mesterét. Tudod mi lett a vége?
 
S mit tett az Isten? Miközben ennyi bűnnel életünkben küzdünk, ellene?
 
„16. Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. „Ján.3.16.
 
Miért nem láttok még mindig? Hát nem látjátok milyen a Teremtő Isten szeretete?Nincs más csak a bűnbánat útja.
 
7. Ha pedig a világosságban járunk, a mint ő maga a világosságban van: közösségünk van egymással, és Jézus Krisztusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől. 
  8. Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűn mi bennünk, magunkat csaljuk meg és igazság nincsen mi bennünk. 
  9. Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól. 
  10. Ha azt mondjuk, hogy nem vétkeztünk, hazuggá tesszük őt, és az ő igéje nincsen mi bennünk. I.Ján.1.7-10.
 
Így van egyik énekünkben: Ma még lehet, ma még szabad. Borulj le a kereszt alatt. Ma , mert nem tudjuk lesz-e holnap

Címkék: politika kommunizmus manipuláció megfigyelés szellemi abberáció

A bejegyzés trackback címe:

https://vakvezetok.blog.hu/api/trackback/id/tr762412892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása