Vállalja homoszexualitását az államtitkár

| 2007. július 5., csütörtök 18:52 | Frissítve: 2007. július 5.

Szetey Gábor a meleg büszkeség napja rendezvényét nyitotta meg csütörtök délután, beszédében a nagy nyilvánosság előtt először beszélt arról, hogy homoszexuális. Az államtitkár szerint Magyarország történelmi lehetőségek előtt áll, ám ez azt is jelenti, hogy el kell érni, nemi identitásra való tekintet nélkül mindenki egyenlő legyen az országban. Nyugat-Európában nem ritka az ilyen coming out.

Szetey Gábor - vezető kormányzati politikusként először - nyíltan vállalja homoszexualitását. Erről a meleg büszkeség napjának nyitányán beszélt az államtitkár.

 

Gyurcsány szerint nyitni kell

 

Az SZDSZ kiterjesztené a házasság intézményét

Az SZDSZ csütörtök este bejelentette, hogy olyan Ptk-módosítást kezdeményez, amely a házasság intézményét kiterjeszti, és mindazokat a jogokat biztosítja az azonos nemű párok számára is - beleértve az öröklés, tartás, egészségügyi jogok, örökbefogadás lehetőségét - amiket a jelenlegi házastársak élveznek.

Egy szabad, demokratikus, európai jogállam jövője csak akkor biztosított, ha valamennyi állampolgára számára képes garantálni a sérthetetlen magánélethez és az egyéni boldogsághoz való jogot. Az SZDSZ mindent el fog követni azért, hogy ez végre Magyarországon is így lehessen" - írják közleményükben

 

A Fidesz és a KDNP ellenzik

A melegházasságot a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt ellenzi.

 

Még mindig nem világos? nem lát ez az ország?Istentelen vezetői vannak, akik Istenről beszélnek, de azt nem mondják, hogy ki is az Ő Istenük?

Címkék: hazug homoszexuális istentelen becsapó embergyilkos

süti beállítások módosítása