Néhány napja sokat foglalkoztak a médiákban az emberi jogok  ,az etnikai hovatartozás kérdéskörével, és egyéb magasröptű társadalmi kérdéssel. Tudósok sokasága erejét áldozza oda azért, hogy törvényes kereteket teremtsen egy élhetőbb, jobb világ létrhozása érdekében.Megpróbáltam belepillantani az Ember Jogok Egyetemes Nyilatkozatába, de visszahőköltem.Egy rövid példa belőle:

"Felépítése és főbb elvei (szerkesztés)

A Nyilatkozat egy bevezetőből és 30 cikkből áll. Ebben a 30 cikkben fogalmazza meg az emberi jogokat (az alapvető polgári, kulturális, gazdasági, politikai és szociális jogokat), amelyek megilletnek minden embert, fajra, színre, nemre, nyelvre, vallásra vagy politikai meggyőződésre való tekintet nélkül. Nem törvényerejű és így nem kötelez, de hatásosan lehet vele diplomáciai és erkölcsi nyomást gyakorolni kormányzatokra, és gyakran hivatkoznak is rá. A Nyilatkozat az alapját képezi két, kötelező erejű ENSZ-egyezménynek (Polgári és politikai jogok nemzetközi egyezségokmánya; Gazdasági, szociális és kulturális jogok nemzetközi egyezségokmánya), melyeket 1966. december 16-án fogadott el a Közgyűlés. Akadémikusok, ügyvédek és alkotmánybírák gyakran hivatkoznak rá.

A harminc cikk legfontosabb elemei:

  • Jog az élethez, szabadsághoz és biztonsághoz
  • Jog a művelődéshez
  • Jog a kulturális életben való részvételhez
  • Jog a magántulajdonhoz
  • Védelem a kínzás, a kegyetlen, embertelen bánásmód és büntetés elől
  • A gondolat, lelkiismeret és vallás szabadsága
  • A vélemény és kifejezése szabadsága"

http://hu.wikipedia.org/wiki/Az_Emberi_Jogok_Egyetemes_Nyilatkozata

Nem akartam belemerülni abba, hogy még jobban elszomorítson, amit a világ láttatni enged önmagából. Jogom van az élethez, de azt mások más jogokat felsorakoztatva megsértik, jogom van a magántulajdon védelméhez, de a magántulajdonom elrabolják a bankok és egyéb vérszívók törvényes védelem alatt álló intémények. Olyan szomorú, hogy ez a sok értelmes és bölcs tudós ember ekkora vakságban él. Saját magát állítja mércének a társadalom tudományok mértéke az emberi elme és az emberi csoportosulások adathalmázából létrejött következtetések és megállapítások sora. Egymással vitatkozva egy fopntos ologról feledkeznek el. Nem urai a világ történéseinek és az ember szíve gonosz mint ahogyan a Biblia  mondja :

"gonosz: az ember ?szívének gondolata gonosz az ő ifjúságától fogva?. (I.Móz.8:21.). ..."

"19. Mert a szívből származnak a gonosz gondolatok, gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok, lopások, hamis tanubizonyságok, káromlások. "Mt.15.19

Nem tud az ember Isten nélkül jót tenni és jót gondolni. Így az emberi természettel kapcsolatos  tudományok  megállapításai is ingatagokká válnak.


 

Címkék: isten társadalom egyenlőtlenség egyenlőség nélküli igazságtalanságok

A bejegyzés trackback címe:

https://vakvezetok.blog.hu/api/trackback/id/tr551048280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása