"Aki elválik, csak magára gondol. A válástól a gyerek egész életén át szenvedni fog. Pszichológusok vizsgálták a házasságok felbomlása körül kialakult véleményeket. Megállapították: sok a tévhit. Azt is megmondják, miért.

1. előítélet

Ha elválik, csak magára gondol, és nincs tekintettel a gyerekekre
Valóság: Aki bűntudatot érez és fél, hogy veszélyezteti gyereke(i) közérzetét, és csak ezért marad meg egy katasztrofális házasságban, nem is sejti, hogy milyen rosszat tesz. Sokan csak akkor szánják el magukat a válásra, ha rájönnek, hogy az erőszak vagy veszekedés többet árt, mint a különválás.

2. előítélet

A válás mindig rossz a gyereknek, kihat egész életére
Valóság: A gyerek természetesen sajnálja a történteket, de hamar észreveszi: jobb neki, ha szülei is jól érzik magukat. A válás után ugyanis az anyukának nagyobb önbizalma lesz, az apuka pedig sokkal oldottabban foglalkozik vele.

3. előítélet

Váláskor legalább a gyerek életében ne változzon semmi lényeges körülmény
Valóság: Kutatók kiderítették, hogy miközben a szülők igyekeznek elkerülni a nagyobb változásokat (költözés, iskolaváltás stb.), a gyereknél ez sokkal kevésbé számít, mint ahogy feltételeznénk. Lényegesebb, hogy érezze, fontos a szüleinek. Ezt pedig gyakran sokkal könnyebben megadhatják neki egy új környezetben, mint a régiben.

4. előítélet

Nincs válás veszekedés nélkül
Valóság: Az idősebb (kilencéves kortól) gyerekkel ajánlatos nyíltan beszélni, elmondani az összekülönbözés és a válás okait. Ha ugyanis úgy tesznek a szülők, mintha minden rendben lenne, nehezebben tudja megérteni a dolgot. Nem szabad viszont a srác előtt veszekedni, a másikat megalázni, vagy a férjről/feleségről kikérdezni. Az egyetlen, ami számít, hogy a gyerek jól el legyen látva minden szempontból. Ezért természetesen a szülőknek áldozatokat kell hozni, de megéri.

5. előítélet

Válás után szigorú szabályokat kell felállítani
Valóság: A gyerek kapcsolatának erőssége elvált szüleivel nem a látogatások sűrűségétől függ. Ha gyakoriak a konfliktusok, a szigorú szabályok csak rontanak a helyzeten. Egy a fontos, hogy apjával, anyjával jó viszonyban legyen. Mivel a válásról a felnőttek egyedül döntenek, utána a gyereknek - főleg a nagyobbnak - is legyen beleszólása, hogy a nem velük élő szülőt mikor akarja látni, és mikor nem. Ha ugyanis részt vehet a döntésben, nem érzi magát áldozatnak. Ez pedig fontos lépés ahhoz, hogy minden visszatérjen a rendes kerékvágásba."/http://www.nana.hu/index.php?apps=cikk&cikk=14707&fr=balaj/

 

Micsoda hazugsága ez az egész. A válás olyan , mint a karambol,mindent tönkretesz maga körül. Megbocsátás és szeretet nélkül az élet olyan , mint egy szakadék felé száguldó autó. A végállomás a szakadék mélye.HALÁL.Miért olyan hihetetlen Isten szava?Bocsássatok meg egymásnak! BÉküljetek meg egymással.Szeressétek egymást. S ha már megtörtént a karambol, a baleset kérjetek attól segítséget, aki valóban segíteni tud ebben, a Teremtő Istentől.Mindent meg lehet magyarázni, mert az ember híres arról, hogy mindent  megmagyaráz, de megoldás csak a kereszt alatt van minden ember számára.Azt ne higgye senki, hogy karambolozni csak az egyik autóval lehet, ha majd az új jön azzal már minden simán megy . Ez önámítás.A szakadék az új számára is szakadék lesz. Isten nélkül kikerülhetetlen.

Nézzük  mit mond a Biblia a válásról:

Először is, bármi is legyen valakinek az álláspontja a válásról, fontos, hogy emlékezzen a Biblia szavaira a Malakiás 2:16a –ból: “Gyűlölöm azt, aki elválik feleségétől - mondja az ÚR, Izráel Istene” A Biblia szerint Isten terve az, hogy a házasság egy életreszóló elkötelezettség legyen. “Úgyhogy már nem két test, hanem egy. Amit tehát az Isten egybekötött, ember azt el ne válassza.” (Máté 19:6) Isten látja, hogy ha a házasság két bűnös lény között köttetik, akkor valószínű a válás. Az Ószövetségben adott néhány törvényt, amelyek védték az elváltak jogait, főleg a nőkét (5 Mózes 24:1-4). Jézus rámutatott, hogy ezek a törvények azért adattak, mert az emberek szíve kemény, nem pedig mert Isten vágya volt (Máté 19:8)./https://www.gotquestions.org/Magyar/valas-ujrahazasodas.html/
 

Kedves olvasó! Nincs más út, mint az Úr igéje az az eligazító szó és akkor boldog életet élhet.

 

Címkék: család kemény isten szív krisztus kereszt gyilkos válás elhiszed

A bejegyzés trackback címe:

https://vakvezetok.blog.hu/api/trackback/id/tr961091669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása