/I. István és Gizella esküvője/

Most olvastam dr Csernus könyvét: A férfi c. Azóta is azon gondolkodom, hogy milyen is az igazi férfi? A "nőt " nem olvastam, az majd a következő beszélgetés lehet.A történet töredékek mind igazak egy-egy élet van mögötte.Egy-egy dráma.

    A férfi  hazamegy alig áll a lábán el lehet szédülni mellette olyan erővel áramlik belőle az alkohol szaga. - Asszony ! Kaját! - A feleség sietve elé teszi az ételt.Az belekóstol és kiborítja  a fölre.Megfogja a ruháját az asszonynak, hogy sikolt az anyag.- Te büdös K...va!Nem tudtad megmelegíteni? Az asszony hátrahőköl. Rátekint Urára.Micsoda Férfi!! Epekedve nézi minden mozdulatát, s csüng rajta, mint gyümölcs a fán.

    A házaspár együtt van jóban -rosszban immár harminc éve./a férj alkoholizmusa, leszázalékolása, majd egy cég alapítása, amelyre majdnem rámegy mindenük/  A gyermekek szárnykapása nehezen megy ebben a világban minden pénzük rájuk költik, hiszen ott vannak az unokák. Segíteniük kell. Az asszony beteg lesz kevés a remény a gyógyulásra a férfi megijed éthárítja  a beteg feleséget a gyermekeire, Ő pedig más után néz, lecseréli az asszonyt fiatalabbra elválik tőle, de az nem olyan mint a régi volt, úrinő akar lenni. Gyorsan jönnek a konfliktusok, elkergeti, majd visszamegy a régihez, de csak evés és mosás erejéig a pénzt és az örömöket magának tartja. A gyermekek és unokák nyomorognak, alig van mit enniük ő pedig külföldön nyaral.Micsoda Férfi! Ő bezzeg tudja mi az élet!

   A férfi ott áll  a betegágynál szemét törli  :-Mennyi mindent megéltünk együtt. A gyerekek ,az unokák, mennyit dolgoztunk , mennyit nevettünk. Emlékszel ott, amikor....Ne agódj, csak pihenj majd én megcsinálom. Dolgoztál már épen eleget. Majd ha meggyógyulsz....Gyere segítek. Micsoda Férfi! Tud szenvedni a másik emberrel!

Milyen hát az igazi Férfi?

 

 

Címkék: férfi és szeretet hűség

süti beállítások módosítása